понеділок, 23 лютого 2015 р.

Плакало серце. Текли сльози



Рівно рік тому, 20 лютого Україна назавжди змінила свою історію. Протягом трьох найкривавіших днів, у небо пішли найкращі сини свого народу. Для того, щоб вшанувати безсмертний подвиг Героїв Небесної Сотні у Вишнівчицькій ЗОШ І – ІІІ ст. відбувся вечір – пам’яті під назвою ”Сотня, що тримає небо”. Виступ розпочався з хвилини мовчання та гімну-реквієм Майдану “Пливе кача по Тисині”. Під час виконання цієї пісні усі учасники заходу виклали з синьо-жовтих свічок карту України. Далі слово для молитви надали священикам з Марійського Духовного центру. Вони відправили поминальну панахиду за усіма загиблими протягом Революції Гідності та неоголошеної війни на Сході. До присутніх звернувся отець декан Володимир Топоровський, який попросив усіх щиро молитися за мир в нашій країні. Далі звучали пісні, в яких оспівувалася мужність і сила Небесної Сотні, зачитувалися авторські вірші, присвячені подіям на Майдані. Хронологію подій Революції Гідності пригадали ведучі. Для того щоб присутні змогли краще відчути атмосферу тих подій, на мультимедійній дошці транслювалися відео та презентації ключових подій Євромайдану. Ролики під назвою “Ціна демократії?” та ”Голуба каска”, розчулив глядачів до сліз.

Однак, метою цього заходу було розповісти про наших земляків, вихідців з Тернопільщини, які віддали своє життя за вільну Україну. Отож далі звучали пісні та вірші – присвяти цим мужнім хлопцям.

Закінчився вечір – пам’яті спільним виконанням пісні ” А я молюсь за Україну” і зверненням до Бога про вічну славу для Героїв та спокій на нашій землі.

Організували цей захід вчитель християнської етики Вишнівчицької ЗОШ Дохват О. та вчитель музики Шуфліта О. Саме вони подбали про художнє оформлення залу та вклали в цей виступ частинку свого серця.

Здавалося, пройшов вже цілий рік, а біль у серці та сльози на очах не вщухають і досі. Тож пам’ятаймо усі, що кожного дня на нас з неба постійно дивиться Небесна сотня і ставить нам одне питання: ”Що ти сьогодні зробив для того, щоб наша смерть не була марною?”



Немає коментарів:

Дописати коментар