вівторок, 16 червня 2015 р.

Давайте ставати унікальними разом

Кожен із нас унікальна і особлива людина. Ми наділені різними талантами, у всіх свої переконання, правила та думки. Однак, ми втрачаємо свою індивідуальність, коли підчиняємось поганим звичкам. Тоді ми вже не унікальні люди з критичним мисленням, а сіра маса, обділена власною думкою. Людині властиво помилятися, піддаватися спокусам цього світу. Серед багатьох шкідливих звичок, ми зупинилися на одній з найжахливіших. Адже вона завдає шкоду людині приховано, день за днем, забираючи у неї найдорожче -здоров'я і навіть життя. Цією поганою звичкою є куріння. Сигаретний дим найдзвичайно шкідливий для людей, а особливо для підлітків. У ньому міститься велика кількість небезпечних речовин, що знижує рівень антиоксидантів, які допомагають організму захищатися від різних біологічних стресів.
Для того, щоб протистояти цій непотрібній для життя звичці, було вирішено створити проект, який отримав назву"Змінимо звички" та гасло: "Будь унікальним!" У проекті взяло участь 9 шкіл з різних областей України. Спершу всі учасники познайомилися між собою у скайпі , а потім створили спільну презентацію на одному з хмарних сервісів. Роботи було чимало, тому було вирішено поділитися на певні групи: журналістів, інформатиків, медиків, хіміків, художників,  літераторів, біологів та істориків. Наша Вишнівчицька школа під керівництвом вчителя математики та інформатики Попель С. М., виступила ініціатором створення цього проекту. Спільно з іншими вчителями було сформульовано його мету та основні цілі. Результатом роботи команди інформатиків Вишнівчицької ЗОШ стала спільна презентація для знайомства учасників, екскурсія школою та ролик "Куріння:звичка чи потреба", створений групою журналістів.
За допомогою цього проекту ми хотіли знайти відповіді на основні питання, пов'язані з палінням. Отже, нам вдалося  з'ясувати:


  Найбільш негативними      сторонами куріння є:


  1. Погіршення стану здоров'я
  2. Суттєві фінансові витрати
  3. Поганий приклад для виховання дітей
 Основні причини тютюнопаління:

  1. Для зняття стресу
  2. За компанію
  3. Щоб не бути"білою вороною"
  4. Бути "справжнім мужчиною"
Пропонуємо альтернативу вирішення проблем,що сприяють курінню:

  1. Знімаємо стрес, слухаючи приємну музику
  2. За компанію можна навчатися, відпочивати, займатися корисними справами
  3. Не бути сірою масою, мати критичне мислення
  4. Цигарка у зубах не прикрашає чоловіка, а підходить Вовку з "Ну, постривай!"
Які банальні причини!
А які сумні наслідки: поступове знищення здоров'я і регулярне спустошення сімейного бюджету!

Так несподівано наступило літо, а з ним і закінчення проекту. Думаю, для кожного з його  учасників,  два місяці напруженої роботи не стало тягарем, а, навпаки, принесло чимало задоволення і море позитиву.
Зараз всі ми маємо можливість відпочити і набратися сил для нового навчального року і, можливо, ще одного захоплюючого проекту.
Сподіваюся, нам вдалося переконати людей позбутися шкідливих звичок.
Тож давайте ставати унікальними - разом!











3 коментарі:

  1. Унікальність-- це здорово! Гадаю, що це означає бути самим собою.
    Бажаю, Наталю, твоїй квітковій душі співати найгарніші пісні

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Мені дуже сподобалося працювати з такими надзвичайними і унікальними людьми.

      Видалити