неділю, 22 листопада 2015 р.

По дорозі до унікальності


Наша дорога до унікальності розпочалася 26 березня 2015 року. Але, мабуть, тоді ще ніхто не міг подумати, що почалося дещо грандіозне, захоплююче і унікальне.
Вишнівчицька ЗОШ стала ініціатором створення проекту, на тему, яка є глобальною проблемою людства — залежності людини від нікотину.

До участі в проекті було запрошено 8 шкіл із різних куточків України.  Саме після спілкування з учнями Маріупольської ЗОШ №65  і їхнім наставником, вчителем хімії В. Григою, з'явилася назва проету: #"Змінимо звички" та його гасло"Будь унікальним!" Всі ми розуміли, що приступимо до виконання нелегкої, але дуже корисної і потрібної роботи. Для того, щоб ефективно співпрацювати з учасниками з інших команд, всім нам потрібно було познайомитись. Це ми зробили за допомогою спільної он-лайн дошки Padlet .


 Оскільки роботи було багато, було вирішено поділитися на 9 команд, які будуть досліджувати проблему куріння з різних сторін. Тож у проекті були представлені такі групи: 

інформатиків (Вишнівчицька ЗОШ);
хіміків (Маріупольська ЗОШ №650);
медиків (Одеська ЗОШ№7);
біологів (Одеська ЗОШ №8);
літературознавців (Балабинський НВК"Престиж");
журналістів (Новоспаська ЗОШ);
художників (Борщівська ЗОШ);
англійців (Харківська ЗОШ №14);
істориків (Першотравенська ЗОШ)


А далі було 7 місяців наполегливої, але приємної роботи, вебінари, розмови у Skype, спільні конкурси та опитування, зустріч з багатьма талановитими людьми.

Однак, вся наша робота була б неможливою без використання сучасних засобів ІКТ. За допомогою найрізноманітніших і найсучасніших застосунків , ми могли спілкуватися на відстані, визначати своє місцеперебування на карті, разом працювати в спільній презентації, ділитися досвідом та враженнями.

Однією з важливих досягнень цього проекту є створення сайту, який стане потужною освітньою платформою для боротьби з тютютопалінням. Сайт-це міцна інформаційна база для кожної людини, яка зацікавлена у вирішенні такої проблеми як паління. Адже ми дослідили цю згубну звичку із усіх можливих сторін: починаючи з впливу на здоров'я і закінчуючи зміною фінансового становища.

Мабуть, цей проект був би просто витрачанням часу, якби перед нами не стояли конкретні цілі. Кожна з команд записувала у спільну таблицю свої ідеї та мету.



Тож за час роботи у міжшкільному проекті"Змінимо звички",                                                нам вдалося:

·         ​Сформувати раціональний погляд на дану проблему,
·         виховувати вміння протиставити справжні життєві цінності традиційним звичкам. 
·         .Дослідити історію поширення тютюнопаління та офрмити результати засобами веб 2.0.
·         Вчитися співпрацювати на відстані.
·         Довести переваги здорового способу життя. 
·         Оцінити шкідливий вплив куріння на здоров'я людини.
·         Проникнутись глобальною проблемою людства по боротьбі з шкідливими звичками, зокрема з палінням,
·          Розвивати навичкі комунікативні; дослідницькі, соціальні.
·         Розширити сферу пізнання та методи отримання знань.

Цей проект, став великим світом, що складається з 9  частин.

Дуже важливим дя усіх нас стала можливість спілкуватися на відстані зі своїми однолітками у різних куточках  країни.Нас розділяли сотні кілометрів, але жага до навчання, любов до своєї роботи та спільні переживання, можуть об'єднувати людей на відстані. Я думаю. співпраця з стількома людьми допомогла нам навчитися працювати в команд, разом вирішувати спірні питання та приходити до єдиного рішення. А все це є дуже необхідним у сучасному світі.

Справді, учасників проекту  розділяло тисячі доріг, сотні кілометрів, трішки інші звичаї та побут, але нас ніколи не розділяла мова, політичні переконання та непохитна віра в те, що все ще буде добре. І зовсім неважливо як ми почнемо об'єднувати наші думки. Спробувати можна навіть із спільної боротьби проти шкідливої звички. Головне, щоб дух єдності нарешті запанував у серцях кожного українця. Адже - ВСІ МИ ЖИВЕМО ПІД ОДНИМ УКРАЇНСЬКИМ НЕБОМ! 


Немає коментарів:

Дописати коментар